Noutati
Google +1: 

Triplarea capacitatii de stocare pentru bateriile Li-Ion
iul 31, 2014
Triplarea capacitatii de stocare pentru bateriile Li-Ion

Una dintre principalele preocupari ale dezvoltatorilor de dispozitive mobile este accea de a beneficia de acumulatori cu o fiabilitate cat mai buna si o capacitate de stocare imbunatatita.Desi specialistii a promis indeplinirea acestor deziderate de multa vreme, tehnologiile abordate nu au dus la rezultate notabile. Iata ca acum cativa cercetatori de la universitatea Stanford au reluat o idee mai veche si propun un design care ar putea revolutiona bateriile Litiu-Ion, marind considerabil atat eficienta cat si capacitatea de stocare.

Tehnologia folosita pana acum la bateriile Litiu-Ion foloseste un catod fabricat din oxizi sau fosfati complecsi de litiu si un anod fabricat din carbon sau siliciu. Desi pana acum s-a incercat folosirea unui anod fabricat din litiu, cercetatorii nu au reusit sa obtina rezultate notabile. Eficienta initiala nu a depasit pana acum 96 de procente, dar cel mai grav era ca urma apoi o degradare rapida de pana la 50 de procente dupa numai 100 de cicluri de încarcare/descarcare.

nnano-2014-152-f1

Principala problema in utilizarea litiului se datoreaza faptului ca ionii de litiu tind sa se acumuleze pe suprafata anodului, iar drept urmare pelicula de protectie a acestuia se rupe. CDatorita acestui efect nedorit se formeaza structuri metalice care duc la scurtcircuitarea bateriei. Cercetatorii nu au abandonat insa ideea de a folosi un anod pe baza de litiu deoarece acesta are cea mai mare densitate energetica dintre toate metalele, iar pe deasupra este si foarte usor, fiind excelent pentru a sta la baza unor baterii fiabile.

Cercetatorii de la Stanford au gasit o noua metoda pentru a contracara problemele din trecut, au acoperit anodul cu o pelicula foarte fina de carbon, avand o structura de tip fagure de numai 20 de nanometri. Uramre a aceste inovatii expansiunea atomilor de litiu din anod a fost oprita, izoland practic solutia electrolitului de metalul reactiv. Drept urmare viitoarele baterii bazate pe noua tehnologie vor fi mai sigure si vor asigura o capacitate de stocare de 2 sau 3 ori mai mare.

Rezultatele primelor teste sunt satisfacatoare, bateria atingand o o eficienta energetica de 99% dupa 150 de cicluri de încarcare/descarcare, suficient de buna pentru a putea fi folosita in cadrul produselor comerciale. Totusi cercetatorii spera sa ajunga la o eficienta de 99,9% inainte de a lansa noua tehnolgie pentru a fi folosita pentru dispozitivele mobile.

Articolul a fost citit de 1058 vizitatori.


Vezi toate stirileNokia - Samsung - Motorola - Sony Ericsson - LG - Apple - HTC - i-mate - O2 - HP - Garmin - Asus - Gigabyte - Acer - Palm - BlackBerry - Microsoft - Vodafone T-Mobile - Sagem - Alcatel - Philips - Sharp - Toshiba - BenQ- Huawei - Pantech - i-mobile - ZTE - iNQ - Micromax - BLU - Vertu
Service Apple iPhone 4GB 8GB 16GB, iPhone 3G 8GB 16GB, iPhone 3GS 8GB 16GB 32GB, iPhone 4 16GB 32GB,
iPhone 4S 16GB 32GB 64GB, iPhone 5 16GB 32GB 64GB

serviceiphone.ro | reparatiiiphone.ro | service-telefoane.ro | gsm-reparatii.ro | serviceipad.ro | reparatiiipad.ro
Service iPhone 3G 3Gs 4, deblocari, decodari

Reparatii gsm, service autorizat, nokia, samsung, htc, blackberry, sony ericsson, motorola, lg

Download manuale Nokia, Sony Ericsson, Motorola, iPhone, HTC, Samsung
MONDO GSM service iPhone Service iPhone 3G 3GS 4 Reparatii BlackBerry Reparatii Nokia Reparatii Telefoane Samsung Reparatii Telefoane Motorola Reparatii telefoane LG Reparatii HTC Reparatii Sony Ericsson
Copyright 2010 Service telefoane mobile MONDOGSM. Toate drepturile rezervate.