Desi pana acum Apple a oferit aproape invariabil inca de la lansarea modelului iPhone 4S cam aceleasi optiuni pentru capacitatea de stocare a telefoanelor sale, iata ca un tabel publicat pe reteaua sociala Weibo din China pare sa aduca in atentia publicului o varianta noua. Pana acum toate modele recente ofereau 16, 32 sau 64 GB de memorie interna, insa se pare ca iPhone 6 va schimba acest lucru, oferind si o varianta cu 128 GB spatiu de stocare.

Tabelul ce prezinta comenzile Apple de cipuri NAND arata ca Apple a decis sa-si echipeze noul telefon cu una din variantele de 16, 64 sau 128 GB. Ce pare totusi ciudat este faptul ca pentru varianta de baza s-a optat pentru aceiasi 16 GB de memorie, iar varianta de 32 de GB a disparut din oferta. O explicatie ar putea fi dorinta Apple de a favoriza varianta cu filme xxx, cu 64 GB, diferenta de pret dintre varianta de baza si cea imediat urmatoare fiind de 100 de euro. Cipurile NAND de 64 GB vor proveni de la nu mai putin de trei producatori, Toshiba, Hynix si SanDisk.

Din tabelul prezentat de cei de la Weibo rezulta destul de evident si numarul de terminale pe care Apple preconizeaza sa le livreze pe piata la inceput. Pentru varianta de 16 GB va cumpara cipuri doar de la Toshiba si Hynix, iar pentru modelul de 128 de GB va achizitiona respectivele cipuri doar de la Toshiba.

Inca nu se stie cum vor afecta pretul noile variante ale capacitatii de stocare, putem doar presupune ca se va merge pe aceiasi linie ca si la generatiile anterioare, adica 200/300/400 de euro la abonament, insa la liber este posibil ca pretul pentru varianta cu cip NAND de 128 GB sa fie destul de mare.

Cum nu este prima data in acest an cand apar informatii depse un model de iPhone 5S cu 128 GB spatiu de stocare, sau despre faptul ca iPad Air ar putea veni si intr-o versiune de 128 GB destinata profesionistilor, este posibil ca zvonul sa se confirme in curand.

Categorii: Noutati